Aardappelen -uienkroketten

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schil de aardappel, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar. Laat de havermout in het water 10 minuten weken. Maak de uien schoon en snipper deze. Pel het knoflookteentje en pers hem uit. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook eventjes. Meng dit dan met de havermout door de aardappelpuree. Voeg dan de kwark, ei, Italiaanse kruiden, peper, zout en nootmuskaat toe. Schep het mengsel op een groot plat bord en laat het goed afkoelen. Vorm dan van het mengsel 12 kroketten en wentel deze door de bloem. Verhit de frituurolie tot 190°C en bak hierin de kroketten in 5 minuten mooi bruin. Laat ze even uitlekken op een stuk keukenpapier. Lekker met een salade.

Aardappelen -uienkroketten is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker


Aardappelpuree
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saucijs met gebakken aardappelen en bloemkool
65 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappel met weekendtoppings
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept