Amandelperzik taartjes

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Klop voor de vulling de eidooiers los met de citroenschil en de suiker. Roer de vanillelikeur en het amandelschaafsel erdoor.
- Sla de eiwitten stijf met een paar druppels citroensap en spatel deze door het amandelmengsel.
- Verwarm de oven voor op 200?C. Vet 8 ronde bakvormpjes in met boter en bekleed ze met de bladerdeeg. Verdeel de vulling over de vormpjes en zet in het midden een halve perzik met de bolle kant naar boven. Bak de schuitjes 15 minuten in de oven.
- Laat de taartjes afkoelen. Smelt ondertussen de chocolade au bain marie (warmwater bad). Maak een spuitzakje van bakpapier en spuit een streepjespatroon over de taartjes.

Amandelperzik taartjes is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bladerdeeghapjes met champignons en rivierkreeften
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Vanilletaartjes met gekarameliseerde vijg
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Brie-walnotentaartjes met honing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept