Amandeltaart

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De eieren klutsen, de boter smelten zonder te bruinen en samen met de bloem, de melk en de suiker bij de eieren voegen. De oven voorverwarmen en daarin een bakvorm met enkele klontjes boter plaatsen. Na 5 min. uit de oven nemen en met draaibewegingen de boter over de vorm verdelen. Doe het deeg in de vorm laat het 10 min. in de oven bakken op 220° Ondertussen de amandelsaus bereiden. Hiervoor de rest van de melk, de boter en de suiker samen met de amandelen in een steelpan doen en verwarmen tot de suiker gesmolten is. De taart uit de oven nemen en overgieten met de saus. Nog een kwartier laten verder bakken. Buiten de oven laten afkoelen.

Amandeltaart is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Amandeltaart
1uur- Nagerecht
Bekijk recept
Rabarber-amandeltaart met sinaasappel
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Espresso-amandeltaart met passiefruit
20 min -
Bekijk recept
Appel-amandeltaart
1uur- Nagerecht
Bekijk recept

Amandeltaart
1uur- Nagerecht
Bekijk recept
Rabarber-amandeltaart met sinaasappel
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Espresso-amandeltaart met passiefruit
20 min -
Bekijk recept
Appel-amandeltaart
1uur- Nagerecht
Bekijk recept