Aardbeien cheesecake met amaretti

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Verwarm de oven voor op 150 graden. Vet een springvorm van 22 cm in met bakspray.
- Verdeel 20 verkruimelde amaretti koekjes over de bodem en druk ze goed aan.
- Meng 500 gr magere kwark en 500 gr magere roomkaas (bijv Philadelphia) goed door elkaar. Klop er 25 gr Culinaire de Canderel door met 2 el Amaretto en 2 eieren. Klop 2 eiwitten met 1 tl citroensap en beetje bij beetje 2 el suiker tot stijve pieken. Schep eerst 1/4 van het stijfgeklopte eiwit door het kwarkmengsel,daarna voorzichtig de rest. Giet het mengsel in de taartvorm. Bak de taart in circa 45-50 minuten of tot het midden zacht maar stevig is. Zet de taart een nacht in de koelkast om op te stijven.
- Maak een aardbeiensaus door 300 gr gehalveerde aardbeien te pureren met 50 ml sinaasappelsap. Garneer de taart met verse aardbeien en munt en geef de saus erbij.

Aardbeien cheesecake met amaretti is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Perziken met amaretti
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade-espressotaart
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Perzikspies
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Italiaans schuim (zabaglione)
20 min - Nagerecht
Bekijk recept

Aardbeiendrankje
5 min
Bekijk recept
Huisgemaakte citroensorbet met aardbeien
20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Kir royal met aardbeien (alcoholvrij)
10 min Snack
Bekijk recept