Veel sausen zijn op basis van een witte roux (boter+bloem+melk). Nu is het zo dat dit soms wat zwaar kan uitvallen ... om die sausen lichter te maken kan je volgende doen : Smelt je boter tot hij bruist in een sauspan Voeg er de bloem aan toe Klop met de garde tot een glad mengsel Haal de sauspan al kloppen van het vuur weg en plaats in een warmhoud oven (80°C) gedurende 10 minuutjes. Het mengsel zal hierdoor wat "bakken" en zelfs in extremis ruiken naar een soort biscuit-deeg. Het uitbakken van het vet zorgt ervoor dat het lichter verteerbaar is. Daarna gewoon zoals een normale roux afwerken met melk.
--> menu recepten --> laatste --> per categorie --> alfabetisch --> zoeken extra --> links --> gastenboek --> info Anya's witte rouxsa
Bereiding
Veel sausen zijn op basis van een witte roux (boter+bloem+melk). Nu is het zo dat dit soms wat zwaar kan uitvallen ... om die sausen lichter te maken kan je volgende doen : Smelt je boter tot hij bruist in een sauspan Voeg er de bloem aan toe Klop met de garde tot een glad mengsel Haal de sauspan al kloppen van het vuur weg en plaats in een warmhoud oven (80°C) gedurende 10 minuutjes. Het mengsel zal hierdoor wat "bakken" en zelfs in extremis ruiken naar een soort biscuit-deeg. Het uitbakken van het vet zorgt ervoor dat het lichter verteerbaar is. Daarna gewoon zoals een normale roux afwerken met melk.