Anya's witte rouxsaus tip

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Veel sausen zijn op basis van een witte roux (boter+bloem+melk). Nu is het zo dat dit soms wat zwaar kan uitvallen ... om die sausen lichter te maken kan je volgende doen : Smelt je boter tot hij bruist in een sauspan Voeg er de bloem aan toe Klop met de garde tot een glad mengsel Haal de sauspan al kloppen van het vuur weg en plaats in een warmhoud oven (80°C) gedurende 10 minuutjes. Het mengsel zal hierdoor wat "bakken" en zelfs in extremis ruiken naar een soort biscuit-deeg. Het uitbakken van het vet zorgt ervoor dat het lichter verteerbaar is. Daarna gewoon zoals een normale roux afwerken met melk.
--> menu recepten --> laatste --> per categorie --> alfabetisch --> zoeken extra --> links --> gastenboek --> info Anya's witte rouxsa

Bereiding

Veel sausen zijn op basis van een witte roux (boter+bloem+melk). Nu is het zo dat dit soms wat zwaar kan uitvallen ... om die sausen lichter te maken kan je volgende doen : Smelt je boter tot hij bruist in een sauspan Voeg er de bloem aan toe Klop met de garde tot een glad mengsel Haal de sauspan al kloppen van het vuur weg en plaats in een warmhoud oven (80°C) gedurende 10 minuutjes. Het mengsel zal hierdoor wat "bakken" en zelfs in extremis ruiken naar een soort biscuit-deeg. Het uitbakken van het vet zorgt ervoor dat het lichter verteerbaar is. Daarna gewoon zoals een normale roux afwerken met melk.
Anya's witte rouxsaus tip is een recept van Jerryke's Cuisine

Receptenzoeker

-->
Anya's witte rouxsaus tip is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Gesmoord varkensvlees
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soesjestaartje
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Bananensemifreddo
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Kipkebab met gegrilde venkel en kruidige olie & gegrilde meloen met rozenpepersiroop en rozenblaadjes
2 uur-
Bekijk recept

Venkel geratineerd a la Anya
0 min
Bekijk recept
Brandnetelsoep
0 min
Bekijk recept