Chocolade-sinaasappelcake

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Smelt de chocolade met de boter. Klop de eierdooiers wit met de suiker. Voeg de gesmolten chocolade en de gezeefde bloem bij de eieren. Spatel voorzichtig de stijfgeslagen eiwitten eronder. Bak 45 min. op 180 graden in een voorverwarmde oven. Glazuur: laat de room 2 minuten koken en neem dan van het vuur. Laat de chocolade hierin smelten. Als de chocoladecake afgekoeld is, snij je hem dwars doormidden. Bestrijk met flink wat sinaasappelmarmelade en leg de 2 helften terug op elkaar. Bestrijk de cake met chocoladeglazuur en laat opstijven. Serveer met extra sinaasappelmarmelade.

Chocolade-sinaasappelcake is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Omgekeerde sinaasappelcake met karamel
65 min- Nagerecht
Bekijk recept
Pompoen-sinaasappelcake
20 min Gebak
Bekijk recept
Sinaasappelcake met chocolade
60 min Nagerecht
Bekijk recept
Sinaasappelcake
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept

Brownies met pure en witte chocolade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade zandkoekjes
95 min
Bekijk recept
Brownies met pistachenoten en cranberry's
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Fruitychoco lekkernijen
Nagerecht
Bekijk recept