Chocoladecake met chocoladeglazuur

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Oven voorverwarmen op 180 graden Vet een groot cakeblik (30 cm) in of twee kleine, kan ook een rond bakblik zijn. Smelt de boter de chocolade en het water in een pan op een laag vuur of in de magnetron. Doe de gezeefde bloem, bakpoeder en de suiker in een kom. Voeg het gesmolten chocolademengsel toe en mix het tot een glad beslag. Roer de zure room erbij en daarna de eieren. Doe het in het bakblik en bak de cake 40-50 min. op 180 graden. Laat de cake afkoelen. Maak het glazuur door de chocolade te smelten met het water. Room toevoegen en van het vuur afhalen. De koude boeter toevoegen. Schenk de glazuur over de cake. Je kunt hem verder versieren zoals je wilt.

Chocoladecake met chocoladeglazuur is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Brownietaart met mascarpone en rood fruit
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladetaart met walnoten
Bekijk recept
Sinaasappeltaart met chocoladeglazuur
2u10 min Nagerecht
Bekijk recept
Bossche bollen
30 min Gebak
Bekijk recept

Chocoladetoetje
100 min- Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladetaartje
- 10 min - Nagerecht
Bekijk recept
Kersen-ricottamousse
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Italiaanse chocoladedadelcake gebak
75 min-
Bekijk recept