1 Breek de chocolade in kleine stukjes en doe ze met de slagroom in een kleine steelpan. 2 Verwarm dit mengsel onder voortdurend roeren tot de chocolade gesmolten is. 3 Haal de pan van het vuur en roer de cognac erdoor. 4 Schenk de chocolade in een fonduepan of een kleine vuurvaste schaal. Houd deze warm, het liefst boven een brander. 5 Serveer de fondue met verschillende fruitsoorten, marshmallows en koekjes. Doop deze in de warme chocolade. I let fruit en de marshmallows kunnen aan fonduevorken, satéprikkers of gewone vorken geprikt worden. TIPS: Snijd grotere fruitsoorten in kleinere stukken. Fruit dat verkleurt, zoals banaan, appel en peer,moet u direct na het snijden in citroensap dopen. U hoeft geen speciale fondueset te gebruiken. Een rechaud met een waxinelichtje houdt uw fondue ook warm. Wanneer u hierover niet beschikt, kunt u de fonduepan in een kom met kokend water zetten. Leg echter altijd een onderzetter neer om uw tafel te beschermen tegen de hitte.