Chocoladetaart

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak het deeg. Verlaag de oventemperatuur naar 160°C (stand 3). Klop in een kleine kom de eierdooiers, eieren en fijne suiker met een elektrische mixer tot een dikke, romige massa. Schep de slagroom, de chocolade en het extract erdoorheen. Schenk het chocolademengsel in de taartbodem. Zet hem ongeveer 30 minuten in de oven, of totdat de vulling stevig is. Laat de taart 10 minuten afkoelen en bestuif de bovenkant naar wens met een beetje extra gezeefde cacao. Deeg maken: Meng in een keukenmachine of blender de bloem, gezeefde cacao, suiker en boter. Voeg de eierdooiers en het water toe en laat de motor draaien tot de ingrediënten zich mengen. Kneed het deeg op een met bloem bestoven ondergrond tot het soepel is. Verpak het deeg in plasticfolie en leg het 30 minuten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180-190"C (stand 4). Rol het deeg tussen twee vellen bakpapier uit tot het groot genoeg is om de bodem en zijkant van een ingevette vlaai- vorm van 24 cm met losse bodem te bedekken. Laat het deeg in de vorm zakken, druk het tegen de zijkant en snijd de rand bij. Dek de vorm af en zet hem 30 minuten in de koelkast. Bedek de taartbodem met bakpapier, vul hem met gedroogde bonen of rijst en plaats hem op een bakplaat. Zet de taartbodem 15 minuten in de oven. Verwijder het papier en de bonen en zet de taartbodem nog 10 minuten in de oven, of totdat hij lichtbruin is. Laat hem afkoelen.

Chocoladetaart is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Chocoladecrèmetaart met rood fruit
95 min- Nagerecht
Bekijk recept
Lemon curd-chocoladetaart
2 uur-
Bekijk recept
Chocoladetaart met walnoten
Bekijk recept
Whisky-chocoladetaart met zeezout
1uur- Nagerecht
Bekijk recept

Chocoladecrèmetaart met rood fruit
95 min- Nagerecht
Bekijk recept
Lemon curd-chocoladetaart
2 uur-
Bekijk recept
Chocoladetaart met walnoten
Bekijk recept
Whisky-chocoladetaart met zeezout
1uur- Nagerecht
Bekijk recept