Chocoladetaart met sinaasappelsorbet

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Voorbereiding
Bereid de taart: laat de chocolade samen met de boter en 1/2 suiker smelten in een steelpan tot een gebonden massa. Voeg een voor een de eieren toe en klop de massa stevig op. Giet het geheel in een vorm en bak af op 200°C gedurende 20 minuten. Bereid de sorbet: verwarm 1/2 suiker met het sinaasappelsap tot zich een stroop vormt. Laat afkoelen. Voeg de geraspte sinaasappelschil toe. Meng er tenslotte de kaas onder. Laat een half uur draaien in een sorbetiere. Bereid de chocoladecoulis: breng het water aan de kook met wat suiker en de cacao. Kook tot een homogene massa. Druk de saus door een zeef. Voeg na afkoeling Grand Marnier toe. Roer flink. Doe de saus in een papieren puntzak en spuit een patroon naar keuze op het bord.

Chocoladetaart met sinaasappelsorbet is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Warme chocolademoelleux, gemarineerde ananas met kruiden en sinaasappelsorbet
Nagerecht
Bekijk recept
Ijsdessert Met Vruchten
0-10 min - Nagerecht
Bekijk recept
Sinaasappelsorbet
30-60 min - Nagerecht
Bekijk recept
Tutti Frutti-Sinaasappelsorbet
10-20 min - Nagerecht
Bekijk recept

Chocoladecrèmetaart met rood fruit
95 min- Nagerecht
Bekijk recept
Lemon curd-chocoladetaart
2 uur-
Bekijk recept
Chocoladetaart met walnoten
Bekijk recept
Whisky-chocoladetaart met zeezout
1uur- Nagerecht
Bekijk recept