Christiane's speculoos

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Al deze ingredienten (behalve de amandelen) in de mengkom doen en alles kneden met de kneedhaak, tot het deeg zich tot een bol begint te vormen, duurt wel even, maar geduld, want het komt wel! Slechts op het einde de amandelschilfers erbij doen, anders worden ze te klein gemalen, en tis de bedoeling dat je de stukjes nog ziet zitten. Dan is het klaar om uit te rollen tot een lap met een dikte van ongeveer 1 cm, en daar dan vormpjes uitdrukken, ik doe dat altijd met een omgekeerd glas, maar je kan daar ook van die speciale hartvormpjes of andere figuurtjes voor kopen. Leg de koekjes op alufolie en dit alles laat je toch wel een paar uur, minstens,mag ook een ganse nacht, in de frigo rusten. Vervolgens verwarm je de oven voor op 175 graden, hetelucht als 't kan, en dan laat je ze ongeveer 20minuten bakken, je voelt het wel, als ze een beetje stevig zijn vanboven! Liefst niet te donker, want dan zijn ze te hard!

Christiane's speculoos is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Gebak met speculoos en clementines
Nagerecht
Bekijk recept
Ontbijtcake met muesli
15 min
Bekijk recept
Kleine crumbles van appelen-veenbessen met speculoos
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Appelcompote met speculoos
20 min Nagerecht
Bekijk recept