Churros

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Breng het water met zonnebloemolie en zout aan de kook. Voeg vervolgens de bloem in een keer toe als het water kookt. Klop het geheel met een houten lepel tot een gladde stevige massa. Laat het deeg iets afkoelen. Doe het daarna het dan in een ruime spuitzak met een stervormig spuitje. Spuit hiermee stroken van ca. 10 cm lengte of spuit ze in lussen of spiralen op vetvrij papier. Verhit in een pan een laag van minstens 2 cm. plantaardige olie en bak de churros met maximaal 4 tegelijk. Denk erom, dat ze uitzetten tijdens het bakken. Keer de churros halverwege voorzichtig om en schep ze, als ze goudbruin zijn uit de olie en laat ze goed uitlekken op keukenpapier. Bestuif de churros als ze nog warm zijn met een mengsel van poedersuiker, kaneel en citroenrasp of bestrooi ze met fijn zeezout voor een hartige variant. Serveer meteen terwijl ze nog warm zijn. tip: Ook lekker als u door het beslag pijnboompitten, pistachenootjes of gehakte amandelen mengt.

Churros is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Churros (gefrituurde deegstengels)
50 min
Bekijk recept
Kaneelchurros met watermeloencoulis
30 min-
Bekijk recept
Spaanse churros met kaneel
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Churros met chocoladedip
30 min-
Bekijk recept

Churros (gefrituurde deegstengels)
50 min
Bekijk recept
Kaneelchurros met watermeloencoulis
30 min-
Bekijk recept
Spaanse churros met kaneel
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Churros met chocoladedip
30 min-
Bekijk recept