Clafoutis met appelen

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schik de geschilde en in schijfjes gesneden appelen in een beboterde vuurvaste schotel. Klop de eidooiers los en voeg bloem, suiker, vanillesuiker en melk toe. Roer ook de room en de calvados door het mengsel en giet het dan over de appelen. Zet de schotel in een matig warme oven (± 175 °C) en laat 1 u bakken. Prik dan met de punt van een mes in de clafoutis, om te zien of hij voldoende gebakken is. De vla moet net gestold zijn en mag niet meer aan het mes kleven. Serveer de clafoutis koud of lauw en bestrooi net voor het opdienen met wat poedersuiker.

Clafoutis met appelen is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Groen sapje
5 min Snack
Bekijk recept
Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Hartige appelbollen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Apfelstrüdel
Nagerecht
Bekijk recept

Clafoutis Limousin (kersengebak)
15 min Gebak
Bekijk recept
Kleine clafoutis met bospaddenstoelen en parmezaan
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Nazomerclafoutis
45 min- Nagerecht
Bekijk recept
Clafoutis
45 min Nagerecht
Bekijk recept