Côte à l'os in de oven met mosterdsaus

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snipper de sjalotten fijn. Schik de trosjes tomaat in een ovenschaal, kruid met peper en zout en besprenkel met 2 eetl. olijfolie Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en kleur het vlees goudbruin aan beide kanten. Haal het vlees uit de braadpan en leg het in een ovenschotel. Strijk langs beide kanten in met de mosterd en strooi er de tijm over. Kruid met peper en zout. Schuif in een op 200°C voorverwarmde oven en laat 25 min. bakken. Hebt u het vlees graag wat beter doorbakken, reken dan 5 à 10 min. langer. Laat de trosjes tomaat 10 min. meegaren in de oven. Terwijl het vlees in de oven zit, bakt u de fijngesnipperde sjalot gedurende een 10 tal min. in 1 eetl. olijfolie in de braadpan. Als het vlees gaar is, haalt u het uit de schotel en u laat het 5 min. rusten. Giet de kalfsfond in de schotel, maak de braadresten los en giet bij de sjalotjes. Laat even koken en bind lichtjes met instantsausbinder. Breng op smaak met nog een beetje mosterd en eventueel 2 eetl. lichte room Snij het vlees los van het been en snij het vervolgens in brede repen (loodrecht op het been). Schik enkele sneetjes côte à l'os op de borden, serveer met de saus en de tomaatjes. Lekker met een groene salade en frietjes.

Côte à l'os in de oven met mosterdsaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Kalfsvleesreepjes met mosterdsaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met mosterdsaus en frites
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Malse kiprollade met honing-mosterdaus en salade
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktballetjes op brood met spitskool
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Côte a l'os grillen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Côte à l’os, gegrilde groene asperges en rode wijnsaus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met chimichurri
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ierse côte à l'os met gekarameliseerde groene kool en whiskeysaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept