Courgettes gevuld met Noordzeegarnalen

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak met de yoghurt, de Provençaalse kruiden en de look een saus en breng ze op smaak met peper en zout. Was de courgette, snijd ze in de lengte door, hol ze met een lepel uit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de uitgeholde courgettehelften in 8 porties en blancheer ze 3 minuten in kokend gezouten water. Verwarm een deel van de boter in een pan en fruit hierin de ui. Voeg dan de blokjes courgette, tijm, paprikapoeder en nootmuskaat toe. Bak dit alles even, voeg op het laatste de garnalen toe en kruid met peper en zout. Verdeel het garnalenmengsel over de courgettes. Meng het paneermeel met de geraspte kaas, strooi dit over de courgettes en leg er enkele klontjes boter op. Plaats de courgettes op een beboterde ovenschaal en bak gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven op 175°C, daarna nog 5 minuten op de grillstand voor een mooie korst. Schik 2 gevulde courgettes op elk bord en lepel er de yoghurtsaus op.

Courgettes gevuld met Noordzeegarnalen is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat-garnaal nationaal
20 min Snack
Bekijk recept
Hollandse poffertjes met garnalen en gerookte zalm
- 10 min-
Bekijk recept
Salade van Hollandse garnalen met mango en basilicumdressing
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Garnalenkroketjes met gruyère
40 min Voorgerecht
Bekijk recept

Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Courgettesalade met risotto
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met mediterrane tonijnsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Arabische salade met courgetterolletjes
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept