Courgettesoep met verse roomkaas

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Snijd de gewassen courgette met de schil eerst in lange repen van ca. een ? cm dik en daarna in vierkante blokjes. Snipper de sjalotten of de ui en de knoflook. Verhit de boter in de soeppan en laat de courgette en de ui regelmatig omscheppend ca. 5 minuten zachtjes bakken zonder te laten kleuren.
- Schep ongeveer de helft van de courgetteblokjes uit de pan. Laat de knoflook en de tijm kort meebakken. Blus af met een flinke scheut van de bouillon en laat met het deksel op de pan in ca. 5 minuten gaar koken.
- Pureer het courgettemengsel met de staafmixer en schep het terug in de pan. Roer de resterende bouillon door het courgettemengsel en breng aan de kook. Voeg de verkruimelde kaas toe en blijf roeren tot de kaas is gesmolten.
- Breng de soep op smaak met wat versgemalen peper. Roer er de achtergehouden courgetteblokjes door en laat kort doorwarmen. Bestrooi de soep vlak voor het serveren met de peterselie.

Courgettesoep met verse roomkaas is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bruinebonensoep
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Courgettesoep
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Eenvoudige courgettesoep
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Courgettesoep met pizzabroodjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roggebrood met kaas en soep
10 min
Bekijk recept