Eieren in een Cocotte

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Met Cocotte bedoelen we een klein bakje van b.v. aardewerk of ovenvast glas. Men kan ook gebruik maken van bakjes van aluminiumfolie die men naderhand kan weggooien of van gietijzeren bakjes die geëmailleerd zijn. Warm de bakjes op b.v. in heet water en droog ze af. Beboter de bakjes. Schep een eetlepel verwarmde slagroom in de bakjes en breek er één of twee eieren op. Zet de bakjes gedurende 6 à 8 minuten in de oven in een bain marie, waarvan het kokende water maximaal tot de halve hoogte van de bakjes moet reiken. Strooi wat zout op de bakjes als ze uit de oven komen, droog ze af en zet ze op tafel.

Eieren in een Cocotte is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Gegrilde zalm en zijn bouillon met shiitakes
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nage van kreeft met mosselen en saffraan
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linzen uit de oven
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Supersnelle cocotte-eieren
10 min
Bekijk recept

Zachtgekookt ei met soldaatje
10 min
Bekijk recept
Spaanse eieren
32 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde eieren in een nestje van tomaten
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje met prei, ham en zachtgekookte eieren
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept