Engelse "pie" met konijn

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwerk bloem, boter, spekvet, ei, zout en water tot een soepel deeg. Laat 30 minuten in de koelkast rusten. Verdeel het deeg in twee en rol afzonderlijk uit tot ronde lappen (20 cm diameter). Leg een plak deeg in een vuurvaste vorm en prik in met een vork. Zet de oven op stand 5 of 6 (200°C). Meng de ingredienten voor de vulling. Leg de vulling op het deeg, dek af met de tweede deeglap, druk met natte vingers de randen goed aan en prik in met een vork. Maak in het midden een opening zodat de damp tijdens het bakken kan ontsnappen. Klop het ei los en bestrijk daarmee het deeg. Laat 40 minuten bakken in een voorverwarmde oven. Koud of warm serveren met een slaatje.

Engelse "pie" met konijn is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Zoetzure konijn met tagliatelle (coniglio all’agrodolce con tagliatelle)
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Konijnterrine
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofd konijn in zoete witte wijn
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Belgisch konijn met tutti frutti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Engelse vispastei
30 min-
Bekijk recept
Engelse afternoon tea
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemberkrullen
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Engelse zalmboter
50 min Lunchgerecht
Bekijk recept