Fazantenfilets met cranberry's

4 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bestrooi de filets met zout en peper. Verwarm 30 gr. boter in een koekenpan en schroei hierin de fazantenfilets aan beide zijden dicht. Neem de filets uit de pan en houd ze warm (bijv. bord op een pan waarin groente wordt gekookt). Verwarm de compote, de jam en de kaneel in een andere pan. Voeg de room (van het vuur af) al roerende toe. Verwarm de bakboter opnieuw en voeg de overige boter toe. Bak hierin de fazantenfilets aan beide zijden bruin (ca. 4 minuten per zijde). Neem de filets uit de pan en houd ze warm. Blus de bakboter met het cranberrymengsel en serveer dit als saus. Gebakken fazantenfilets met cranberry's, haricotsverts of sperzieboontjes en pommes Duchesse. Tip: Vervang cranberry's door veenbessen en gebruik grote blauwe bosbessen voor de garnering.

Fazantenfilets met cranberry's is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker


Fazant met zuurkool
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fazant met ’Pas de Bleu’-kaas en peren
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fazantenfilets met roze peper, veenbessensaus en gepocheerde sterappelen met honing
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Filet van fazant à la forestière
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept