Fazantenfilets met Kool en Spek

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kruid de fazantenfilet met peper en zout en omring ze met twee sneetjes spek. Verwijder de beschadigde kookbladeren. Was de kool en snijd de bladeren in reepjes. Laat de koolreepjes 20 minuten blancheren in kokend water met een snuifje zout en een koffielepel natriumcarbonaat. Laat uitlekken en zet opzij. Laat in een stoofpan de fazantenfilets goudbruin kleuren in een klontje boter. Hou apart. Doe de koolreepjes in een stoofpan, besprenkel met een vleugje citroensap, kruid met peper en zout en leg de fazantenfilets erop. Giet de room erover en voeg de jeneverbessen toe. Doe het deksel op de pan en laat 15 minuten stoven. Leg de koolreepjes en de fazantenfilets op warme borden en bestrooi met wat paprika. Geef er gestoomde of gebakken aardappelen bij.

Fazantenfilets met Kool en Spek is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Paddenstoelentaart met spek
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cupcakes met spek en bieslook
1u5 min Nagerecht
Bekijk recept
Aardappelspies met mosterd-dilledressing en spek
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Forel met spek in pakketje
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Fazant met zuurkool
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fazant met ’Pas de Bleu’-kaas en peren
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fazantenfilets met roze peper, veenbessensaus en gepocheerde sterappelen met honing
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Filet van fazant à la forestière
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept