Feestelijke ijstaart

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Neem het roomijs uit de diepvries. Bekleed de bodem van de springvorm met een vel bakpapier. Zet ook tegen de wand van de springvorm een reep bakpapier. Hak de koekjes en de pindarotsjes grof. Schep de koekjes met de pindarotsjes door het zachte ijs. Schep het ijs in de springvorm. Klop de slagroom met de suiker en cacaopoeder stijf en strijk over het ijs. Laat de ijstaart in de diepvries in minimaal 1 uur weer opstijven. Zet de ijstaart zo’n 15 minuten voor serveren in de koelkast. Bestrooi de taart royaal met een zeefje met cacaopoeder en snijd aan tafel met een nat mes in mooie punten. * Lekker met warme chocoladesaus! Die maak je heel eenvoudig zelf: smelt 100 gram puur chocolade in 100 ml slagroom op laag vuur of in de magnetron en roer glad. Je kunt de saus van te voren maken en op laag vuur of in de magnetron weer verwarmen. Voeg desgewenst een scheutje chocolade- of koffielikeur toe.

Feestelijke ijstaart is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Frambozen-ijstaart met pistachenoten
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Hazelnootijstaart
280 min- Nagerecht
Bekijk recept
Schuim ijstaart
20 min + 5 uur in de vriezer - Nagerecht
Bekijk recept
Omelette Sibérienne met noten-karamelijs
895 min- Nagerecht
Bekijk recept

Eenpersoons waldorfsalade met kip
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Amuselepel met warmgerookte zalm
10 min-
Bekijk recept
Feestelijke worteltjes met sinaasappel
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Feestelijke kersttaart
60 min -
Bekijk recept