Filetlapjes met pepersaus

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Wrijf de filetlapjes in met peper. Verhit 50 g boter in een koekenpan en bak het vlees in ca. 10 minuten aan beide zijden goudbruin en gaar.
- Verhit ondertussen in een steelpan 25 g boter en fruit hierin de sjalotjes ca. 2 minuten. Zet het vuur zacht, roer de bloem door de boter met sjalotjes en laat het rouxpapje even doorwarmen. Roer met een garde beetje bij beetje de bouillon door de roux tot er een gebonden saus ontstaat. Voeg de room, groene pepertjes en het pepervocht toe.
- Laat de saus even op zacht vuur koken en breng de saus op smaak met zout en peper.
- Verdeel de filetlapjes met een beetje saus over 4 borden en garneer het geheel met peterselie. Serveer de overige saus er apart bij.
- Lekker met pasta en sperziebonen.

Filetlapjes met pepersaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Varkenshaas met salie-pepersaus en risotto
60 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaasmedaillions met peperroomsaus
Bekijk recept
Karbonade met pepersaus en verse spinazie
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met pepersaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept

Varkensfiletrolletjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde filetlapjes met munt en limoen
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Taco's met groenten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met filetlapjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept