Flan caramel

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- In pan doen: melk, 125 gr. suiker en vanillestokje. Met deksel op pan 15 min. zachtjes tegen de kook aanhouden.
- In kom eieren losroeren. Vanillestokje uit m elk verwijderen. Al roerende melk langzaam aan ei toevoegen. Sherry erdoor roeren.
- In steelpan rest van suiker (35 gr.) op zacht vuur laten smelten en bruin laten worden.
- Over 4 soufflepotjes verdelen Eimengsel erover verdelen. Afdekken met aluminiumfolie.
- In grote pan water doen tot net onder rand van gevulde schaaltjes. Water (zonder schaaltjes) aan de kook brengen. Schaaltjes erin zetten. Water tegen de kook aanhouden en eimengsel in 20 min. stevig laten worden. Laten afkoelen.
- Tot gebruik in koelkast zetten.
- Bordjes op soufflepotjes leggen. Samen keren. Even schudden en pudding op bordjes laten glijden.

Flan caramel is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Nectarine-caramelshake
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Kletskoppen met pecan-caramelijs
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Yoghurt limoen, appel en vanille
20 min Nagerecht
Bekijk recept
King Alfonso II
10 min Snack
Bekijk recept

Flan met olijven en citroen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Aspergeflan met gerookte zalm
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Flan van peer
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Tarta Impossible
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept