Flensjes van Lancelot de Casteau

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De flensjes: De bloem zeven in een kom en een kuiltje maken. Hierin een snuifje zout, de eieren en de zachte boter brengen en alles goed mengen. Beetje bij beetje de melk in het deeg gieten. Het beslag moet zo dik zijn als dunne room. Uit dit beslag flensjes bakken van ongeveer 20 centimeter doorsnee. De flensjes in stapeltjes van 4 leggen en tussen elk flensje een beetje suiker en wat kaneelpoeder strooien. Vervolgens de stapeltjes oprollen en laten afkoelen. De vanillesaus: De eierdooiers tot schuim kloppen met de suiker. Bij dit mengsel de kokende melk gieten waarin een vanillestokje heeft meegekookt. Zeven en zachtjes laten indikken zonder koken. Warm houden op de kant van het vuur. De afwerking: De flensjesrollen in 4 stukken snijden en onderdompelen in de melk waarin de eieren werden geklutst. Deze rolletjes opbakken in boter en warm houden in de oven. In een diep bord wat saus gieten en daarin de rolletjes schikken. Bestrooien met wat poedersuiker. Dit recept werd teruggevonden in het receptenboek 'Ouverture de Cuisine' van de 17de eeuwse Waal Lancelot de Casteau.

Flensjes van Lancelot de Casteau is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker


Gevulde flensjes met munt
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chocosmulrol
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Flensjes met sinaasappelsaus en ijs
25 min- Nagerecht
Bekijk recept
Gevulde flensjes met vanillekwark
5 min Nagerecht
Bekijk recept