Flinterdunne kletskoppen

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- De oven voorverwarmen op 225°C en de bakplaat invetten. In een kom de boter roeren (of mixen) en de basterdsuiker erdoor roeren. De bloem met een snufje zout en de kaneel erboven zeven en erdoor roeren, samen met 1 eetlepel koud water en de amandelen.
- Op de bakplaat +/- 30 stukjes deeg leggen en iets uitstrijken.
- Boven in de oven de kletskoppen in +/- 7 minuten laten uitlopen, dan de bakplaat in het midden van de oven schuiven en de oven uitzetten.
- De kletskoppen in nog +/- 10 minuten bruin bakken en ze dan iets laten afkoelen.
- Met een buigbaar pannekoekmes de kletskoppen van de bakplaat nemen en ze op een taartrooster laten afkoelen. Tip: - Op dit recept zijn verrukkelijke variaties te bedenken. Vervang bijvoorbeeld de nootjes eens door chocolade of rozijnen, of voeg aan het deeg een theelepeltje kokos toe. Ook kunt u de koekjes van de plaat halen, tot een hoorntje oprollen en vullen met banketbakkersroom of slagroom.

Flinterdunne kletskoppen is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Chocoladekoffiepotjes
5 min Nagerecht
Bekijk recept
Notentrio van Suzanne en Ester
3 min Nagerecht
Bekijk recept
Perzikvlaflip met sinaasappel
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Kletskoppen met pecan-caramelijs
30 min - Nagerecht
Bekijk recept

Spicy aardappelplaatpizza
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kalfsvleesreepjes met mosterdsaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Nigiri sticky rice sushi
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Zalmtorentje
20 min Voorgerecht
Bekijk recept