Franse visovenschotel

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

verwarm de oven op 225° pocheer de visfilets ongeveer 5 minuten in een visbouillon ( blokje en wat water) aat de vis uitlekken roerbak de champignons , de preiringetjes en de ui een 5 tal minuten in de boter. Goed kruiden met peper en zout en beetje laten uitlekken. vet een ovenschaal in. Leg er de vis in , kruid goed met peper en zout, verdeel daarover de groenten en leg er de plakjes brie op. Leg daarop een laagje van de puree .Doe er een klein beetje gemalen kaas op en wat klontjes boter ( de rest van de puree doe je in een afzonderlijke kom met wat gruyèrekaas erop en dan laten gratineren onder de grill) Schuif de vis in de oven en laat een half uur goudbruin worden. Deze visschotel is lekker, maar er is nogal wat werk aan. Men kan er ook nog andere vis aan toevoegen. Ik had er nog wat mosselen en een greep garnalen bijgedaan. Van het pureemengsel kunnen er ook koekjes gebakken worden . Je moet ze dan wel in eiwit en paneermeel draaien en laten bakken in frituurvet. Is iets vettiger maar heel lekker.

Franse visovenschotel is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker


Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse andijviestamppot met rookworst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse groenten- en broodgratin
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept