Frisse pastasalade met appelen en rucola

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Voorbereiding
: (20 min.) - Laat de kervelbolletjes ontdooien.
- Bereid de Griekse pasta gedurende 13 min. in 3 L kokend water waaraan u 2 bouillonblokjes met fijne tuinkruiden toevoegt. Laat uitlekken en afkoelen.
- Verwijder het klokhuis uit de ongeschilde appel. Snij de appel in zeer kleine stukjes. Besprenkel met citroensap.
- Snij de augurken in kleine stukjes en de radijzen in vieren. Hak de rucolabladen grof.
- Meng de pasta, de appelstukjes, de radijzen, de augurken, de rozijnen en de gehakte rucola.
- Meng in een kleine kom de olijfolie, de notenolie, de dragonazijn, de ontdooide kervel, de mosterd, peper en zout.
- Net voor het opdienen, giet u de vinaigrette over de salade. Roer voorzichtig om. TIP: - U kan de pasta vervangen door 250 g voorgekookte tarwegraantjes. Voorzie een kooktijd van 15 à 20 min.
- U kan de salade daags voordien klaarmaken.
- Maak er een maaltijdsalade van door emmentalerblokjes toe te voegen.

Frisse pastasalade met appelen en rucola is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Volkoren pasta pesto
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Konijnenbout met geroosterde aardpeertjes en rucola
150 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rucolasoep
Bekijk recept

Frisse garnalencocktail met avocado
20 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Ovenpasta met frisse ricotta
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Toro (pikante vissoep)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse haring-bietensalade met appel
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept