Garnalen in karamelsaus

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Spoel de garnalen zorgvuldig schoon, pel ze niet helemaal, verwijder alleen de voelsprieten en de pootjes.
- Verhit de olie in de wok,laat goed heet worden en bak dan hierin de garnalen snel en al omscheppend.
- Berstrooi ze dan direct met de poedersuiker, roer de suiker door de garnalen en laat ze onder af en toe omscheppen karameliseren.
- Schenk vervolgens de cognac of whiskey en de ketjap over de garnalen.
- Bestrooi ze met peper en zout naar smaak, meng alles goed en zet en deksel op de wok en laat het geheel zacht koken gedurende 5 minuten, en roer dan een paar keer door.
- Als de saus niet genoeg gebonden is, meng u de maizena en 2 el koud water en voegt u dit beetje bij beetje toe tot de saus enigzins siroopachtig is, de garnalen moeten volledig bedekt zijn met de karamelsaus.

Garnalen in karamelsaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Hangop met sesamkaramel en peer
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Stroopwafeltaart
35 min Gebak
Bekijk recept
Ebony & Ivory brownie experience
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Kipkluifjes met karamelsaus
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Nasi met garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ananascurry met garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept