Garnalen op Noorse wijze

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De garnalen even op een zeef onder koud water afspoelen, goed laten uitlekken en daarna op keukenpapier leggen. In een grote koekenpan de boter verhitten, de garnalen hierin al roerende 3 minuten licht laten fruiten. Zout en peper toevoegen en daarna de sherry erbij schenken. De koekenpan sluiten en de garnalen nog 5 minuten op een zachte pit laten stoven. Nu de zure room toevoegen, deze even warm laten worden, maar niet koken! De garnalen op een voorverwarmde schaal overdoen, fijngeknipte dille erop strooien en met plakjes truffel garneren. Geef er geroosterde sneetjes stokbrood bij of flinterdun knackebrood. Goed gekoelde aquavit of champagne erbij schenken.

Garnalen op Noorse wijze is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Meatloaf
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskoteletten op Griekse wijze
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenbouillon met gevulde pasta
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Nasi met garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ananascurry met garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept