Gebakken brie met pikante abricozensalsa

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Van brood korstjes afsnijden en boven een bord verkruimelen. In een ander diep bord het ei loskloppen. Brie in 4 gelijke punten verdelen. Brie door het geklopt ei en vervolgens door het broodkruim wentelen. Briepunten op een plat bord leggen, afdekken met plasticfolie en tot gebruik in de koelkast bewaren.
- Sjalotje pellen en fijnsnipperen. Peper wassen, halveren, pitjes verwijderen en fijnsnipperen. Abrikozen in kleine stukjes snijden.
- In een steelpan een halve eetlepel olie verhitten, sjalotje en peper ca. 3 minuten zachtjes fruiten. Abrikozen en sinaasappelsap toevoegen en ca. 10 minuten op een middelhoog vuur laten koken.
- waterkers over 2 borden verdelen. Op elk bord 1 eetlepel abrikozensalsa scheppen. In een wok of hapjespan olie verhitten en de briepunten in ca. 3 minuten lichtbruin bakken. Briepunten op het bord leggen. Rest van de abrikozensalsa apart erbij serveren. Serveren met bruin stokbrood.

Gebakken brie met pikante abricozensalsa is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker


Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept