Gyros met gebakken rijst

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bak de gyros al roerend in een braadpan. Doe het water, de rijst en het bouillonblokje in een kookpan met deksel. Breng het geheel aan de kook en laat het vervolgens op een laag vuurtje doorkoken. De kooktijd bedraagt 15 tot 20 minuten. Voor het koken roert u het geheel even om. Laat het deksel op de pan. Snijd tijdens het koken van de rijst de ui en de chilipeper fijn. Spoel de gekookte rijst met koud stromend water af in een zeef. Doe de olijfolie in de wok en verhit deze. Fruit de gesnipperde ui en chili en voeg daar de gekookte rijst en de sojasaus bij. Roer het geheel een vijftal minuten goed om, voeg er intussen de geklutste eieren aan toe en roer daarna nog enkele minuten om. Dien het geheel warm op. Tip: Gyros kunt u ook combineren met tagliatelle, gebakken aardappeltjes of frietjes. Weinig tijd? Gyros is een geschikte snelle snack. Doe de gyros in een pitabroodje, overgiet met een pittig sausje en u hebt in geen tijd een lekkere maaltijd.

Gyros met gebakken rijst is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met ballen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Baguette met sperziebonensalade en gyroslapje
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fajita’s met kip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Grieks flatbread met gyros van kip
2 uur-
Bekijk recept
Gyrosreepjes met ovenfrites en spinazie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept