Hasselter Juffers (lekkernij uit Hasselt)

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Zeef de bloem en het zout boven een kom, Los de gist op in een beetje lauwe melk. Schenk de gistoplossing en de overige lauwe melk bij de bloem. Meng en kneed de massa tot een soepel en luchtig deeg en laat dat afgedekt 45 min, op een warme plaats rijzen. Kneed de boter door het gerezen deeg en maak er een rol van, - Snijd de rol in plakjes, leg deze op een met suiker bestrooid werkblad, bestrooi ze met suiker en rol ze met de deegroller tot rondjes.
- Leg de besuikerde rondjes op een ingevette bakplaat tegen elkaar en bak ze in ongeveer 20 minuten, op 200°C bruin. Tijdens het bakken krijgen de koekjes een schelpvorm; haal ze na het bakken direct van de bakplaat

Hasselter Juffers (lekkernij uit Hasselt) is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Noten Cake met Hasselt koffie
60 min Nagerecht
Bekijk recept
Hasseltse flensjes
Bekijk recept
Hasseltse flensjes
0 min
Bekijk recept
GEBAKKEN ZALM met een risotto van kruidenkaas
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept