Hazelnootbavarois met ei

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

*I.p.v. stijfgeslagen room kan er ook met sojaroom worden gewerkt. Dit wordt dan ongeslagen door de al wat lobbige créme geroerd/gemengd. [b:7859cf0563]
Voorbereiding
[/b:7859cf0563] Week de blaadjes gelatine 5 minuten in een kom met ruim koud water. Meng de hazelnoten met 1 eetlepel zoetmiddel. Klop de eidooiers met 1 eetlepel zoetmiddel in 5 minuten tot een dikke creme. Roer hier de koude melk door. Verwarm het op een heel laag vuur of au-bain-marie, tot het bindt. Beslist niet laten koken. Los de uitgeknepen blaadjes gelatine hierin op en roer het hazelnootpoeder erdoor Laat daarna afkoelen tot de creme lobbig wordt. Klop de room stijf en meng met de creme. Spatel er als laatste de 2 zeer stijf geslagen eiwitten door. Giet in een grote vorm of in verschillende kleintjes en laat ongeveer 6 uur in de koelkast opstijven. Eventueel met chocolade- of carobsaus overgieten.

Hazelnootbavarois met ei is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolrijst met groente, gele curry en ei
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroerbakte aardappelschijfjes met champignons en ei
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zachtgekookt ei met soldaatje
10 min
Bekijk recept

Hazelnootbavarois
20-30 min - Nagerecht
Bekijk recept