Engelse room Nodig voor 1 liter : 0,5 l volle melk, 150 g kristalsuiker, 7 eidooiers, 1 in de lengte opengesneden vanillestok.Voorbereiding : breng de melk aan de kook met de vanillestok. Meng eidooiers en suiker in de mengkom van een keukenrobot en laat tot lichtgele kleur opkloppen. Roer de kokende melk beetje bij beetje onder de opgeklopte ei- en suikermassa. Breng deze samenstelling onder voortdurend roeren met een houten lepel, op een zacht vuurtje, tot een temperatuur van 80 à 85°C. Zeker niet boven de 90°C brengen, anders gaan de eidooiers stollen en verliezen ze hun bindkracht! De verkregen Engelse room door een fijne zeef gieten en de kom op een ijsbad plaatsen. Regelmatig in de saus roeren tot volledige afkoeling. Afwerking : giet een soeplepel van de koude Engelse room in een voorgekoeld diep bord en plaats per bord twee gepocheerde eiwitschuimpjes. Overgiet met karamelsaus.