Indiase aardappelschotel met eieren

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Was en schil de aardappels en snijd ze in kleine stukjes van ca. 1,5 cm. Meng de inhoud van het zakje marinademix (uit het pakje) met 1 eetlepel olie, de aardappels en de roerbakgroenten. Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en wok de aardappelstukjes en de groenten 3 minuten. Roer 3,5 dl water en de sausmix (uit het pakje) erdoor, breng het gerecht al roerende aan de kook en laat het op een laag vuur in ca. 25 minuten gaar worden. Breng ondertussen in een steelpannetje ruim water aan de kook, voeg de eieren toe en laat ze ca. 5 minuten koken. Laat de eieren `schrikken´ onder koud stromend water en pel ze. Voeg na ca. 20 minuten de gepelde hele eieren en de yoghurt toe aan de groenten en laat nog ca. 5 minuten zachtjes pruttelen. Schep de Indiase aardappelschotel in 4 kommen of borden en leg de eieren erbovenop. Bestrooi met wat pinda´s. tip: Gebruik voor een kortere kooktijd voorgekookte aardappelpartjes. Voeg eventueel 250 g kalkoen- of kipreepjes toe aan de aardappelstukjes.

Indiase aardappelschotel met eieren is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Zachtgekookt ei met soldaatje
10 min
Bekijk recept
Spaanse eieren
32 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde eieren in een nestje van tomaten
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje met prei, ham en zachtgekookte eieren
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kip in yoghurt met mangochutney
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tandoorikip en groenten met pappadums
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kerriesoep met wortel en koriander
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tartaar van mango en pompoen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept