Inge's flantaart

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

de taartvorm inboteren deeg bereiden : zie basisrecept hieronder flanvulling bereiden : de crème patissière bereiden : klop het eitje en de suiker tot een ruban, strooi er de vanillebloem over, klop tot een homogene massa voeg de kokende melk bij het mengsel, giet alles terug in de pan en laat even doorkoken onder voortdurend roeren laat vlug afkoelen bereid de flanvulling : de melk tot aan de kook brengen en laten afkoelen tot handwarm de suiker en de eidooiers mengen en ze tot een ruban kloppende en de banketbakkersroom bij de ruban voegen de aardappelbloem en de vanillebloem toevoegen en zeer goed mengen het eiwit stijfkloppen de handwarme melk toevoegen en zeer goed roeren al roerend licht laten afkoelen en het stijfgeklopte eiwit ondermengen rol de taartdeeg uit en fonceer de taartvormen druk de randen zeer goed aan, en doorprik het deeg oppervlakkig, niet door het deeg !! de oven voorverwarmen op 190°C vul de taartvorm voor de helft met de flanvulling en breng hem in de voorverwarmde oven en vul hem met de resterende vulling (dit om morsen te voorkomen) bak de taart gedurende 30 à 35’ op 190°C neem de taart uit de oven en laat eventjes afkoelen alvorens te ontvormen flantaart ontvormen en verder laten afkoelen op een rooster eventueel afwerken met opgeklopte slagroom en brésilliennenootjes taartbodemdeeg voor 4 taarten: 500 gram bloem 150 gram boter 2 dl. melk 14 gram droge gist 50 gram witte bastersuiker 2 ei Voeg bloem,suiker,gist,melk,boter en het ei samen en kneed dit tot het volkomen glad is. Laat het dan een half uur rijzen. Neem ongeveer de 1/4 van het deeg, rol dit deeg uit zodat het in de vlaaivorm past. Bestrijk een vlaaivorm met boter, leg er het deeg in en prik de bodem op veel plaatsen in. Rol met de deegroller het deeg weg dat over de rand van de vorm hangt. laat het nu weer in de vorm een half uur rijzen. Het is nu gereed om gevuld en gebakken te worden.

Inge's flantaart is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Flantaart
35 min Nagerecht
Bekijk recept
TAART MOEDERS FLANTAART
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Suikervrije Flantaart
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Flantaart
0 min
Bekijk recept

Kerstcocktail van Inge
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Paté van gevogelte en noten van Inge Janson
110 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Pasta Di Inge
20-30 min -
Bekijk recept
Inge Marinade
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept