Irish coffee likeur

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

voeg de whisky aan de versgemalen koffie en cacao toe en laat het mengsel gedurende twee weken macereren in een goed afgesloten pot op huiskamertemperatuur. Na deze tijd tweemaal door een papierfilter (bv. koffiefilter) filtreren waarna de rietsuiker en de vanillesuiker toegevoegd worden. Door regelmatig te schudden lossen de suikers op. Zodra dit gebeurd is bottelen en water toevoegen tot 0,5 liter. NOTA: Het hierboven beschreven recept kunt u tevens als een basisrecept beschouwen. Door een variatie van de te gebruiken soort sterke drank, de hoeveelheden koffie (snelfilterkoffie mag ook), cacao (wel of niet) en soort suiker (rietsuiker, bruine basterdsuiker, donkere kandijsuiker) en het al of niet toevoegen van glycerine en/of karamel (voor de kleur), kunt u tal van koffielikeur-recepten creëren. Enkele voorbeelden: - rum voor rum-koffie-likeur (bv. Een Jamaica-rum) - gelijke delen Jamaica-rum en Tia Maria voor Jamaica-likeur - Vodka voor Russian coffee - cognac, vieux, Cointreau of Grand Marnier voor diverse French Coffee-likeuren - crème de cacao met jenever voor Flemisch Coffee-likeur - gelijke delen crème de cacao en crème de mint voor Bavarian mint-likeur - eau de vie mint (pepermunt) voor Alpine-likeur - anisette voor Florentine-likeur - gelijke delen Kahlúa en Brandy voor Spanish-likeur

Irish coffee likeur is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Chocoladetoetje
100 min- Nagerecht
Bekijk recept
Kwarktaart met rozijnen en sinaasappel
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Sangria
15 min
Bekijk recept
Kaiserschmarren met appelstroop-ijsmousse
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept

Meringues met ijs en Irish-coffeeroom
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Koken met koffie: Irish coffee, Koffiegranita en Mokkamelk
20 min
Bekijk recept
Irish coffee-variaties
12 min
Bekijk recept
Engelse kaasfondue
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept