Japanse boekweitmie met gefrituurde garnalen (Temp

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Dashi is Japanse viszeewierbouillon, boekweitmie heet ook wel soba in het Japans en nori is verkrijgbaar bij de toko. Neem bij voorkeur diepvriesgarnalen/scampi die ontdooid en van hun kop ontdaan zijn. Zorg ervoor dat het ei uit de koelkast komt.
- In plaats van soba (boekweitmie) kunt u ook eiermie gebruiken. In plaats van mirin (kookrijstwijn) kunt u ook sherry met wat suiker nemen. En in plaats van ongeroosterde nori te nemen die u vervolgens roostert kunt u ook kant-en-klaar geroosterde nori nemen.
- Bereid de dashi volgens de gebruiksaanwijzing en roer de mirin erdoor. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Rooster de glanzende kant van het vel nori in de droge koekenpan en snijd het vel daarna in dunne reepjes. Snijd de scampi aan de rugkant in de lengte in en verwijder de rugader. Zeef de bloem boven een kom. Klop in het ander kommetje het ei los met het ijskoude water. Voeg het ei al roerende aan de bloem toe en blijf roeren tot een glad beslag.
- Breng in de pan ruim water aan de kook en kook de boekweitmie in circa 5 minuten beetgaar. Verhit intussen de olie in de wok of hapjespan. Bestuif de scampi met een beetje bloem en wentel ze een voor een door het beslag. Leg de scampi dan meteen in de hete olie en bak ze in circa 2 minuten goudbruin en gaar. Laat de tempura op keukenpapier uitlekken.
- Giet de boekweitmie af. Schep de mie in de grote soepkommen. Strooi de bosuitjes erover en schep de hete dashi erop. Leg de tempura op de noedels en strooi de reepjes nori erover. Serveer direct.

Japanse boekweitmie met gefrituurde garnalen (Temp is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Schwarzwalder Kirschtorte
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Nasi koening (gele gekruide rijst)
Bekijk recept
Masurek
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Turron
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept

Garnalencocktail met rode peper en komkommer
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tempura van tilapia en zomergroenten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse salade met sesamdressing
25 min
Bekijk recept