Japanse kippensoep

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De filet van de kip afhalen en marineren in de miso met 2 tenen knoflook en 1 eetlepel suiker. De rest van de kip met de prei, wortel, bleekselderij, gember, sjalotten en konbu in en grote pan doen. Doe er zoveel water bij dat alles onder staat. Breng aan de kook en laat het pruttellen voor 2 uur. Giet de bouillon af en breng op smaak met soyasaus en dashi poeder. Voeg de kool, soyabonen, noodles en het vlees van het kip karkas toe. Kook nog 10 minuten door. Schuif de kipfilet in de oven en kook 15 minuten of tot gaar. Om te serveren de soep in een kom scheppen, met voor ieder persoon en beetje groente en noodles en gesneden kipfilet. Garneren met bosuien.

Japanse kippensoep is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Zoetzure kip uit de braadzak
1 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise tomaten-kippensoep
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stap-voor-stap kippensoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Snelle kippensoep
10 min Voorgerecht
Bekijk recept

Garnalencocktail met rode peper en komkommer
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tempura van tilapia en zomergroenten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse salade met sesamdressing
25 min
Bekijk recept