Kabeljauw 'Bonne femme'

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de aardappels in blokjes en kook ze half gaar. Doe hetzelfde met de wortel. Snijd de courgette in blokjes en ook het ontbijtspek en de ui. Snijd de champignons in vieren. Laat 50 gram margarine uitbruisen in een koekenpan en bak hierin het spek, de ui en de aardappels. Voeg vervolgens wortel, courgette en champignons toe. Laat alles even lekker bakken en breng op smaak met versgemalen zwarte peper. Doe alles over in een beboterde ovenschaal. Smelt de rest van de boter en wentel de kabeljauwfilets door de lauwe boter. Leg de filets bovenop het aardappelgroenten mengsel. Zet de schaal 12 minuten in een oven van 180°C. Tips: Kabeljauw kan tijdens het bakken in de pan makkelijk uit elkaar vallen. Door de vis in de gesmolten boter te wentelen komen de filets toch mooi heel op tafel. Door het boterlaagje rondom blijft de vis lekker sappig. Eigenlijk heb je bij dit gerecht geen saus nodig omdat bij deze bereiding de kabeljauw lekker sappig blijft. hierbij is een koude mosterdsaus het lekkerst. Het werk van dit gerecht zit 'm in het snijden van alle groenten en aardappels. Je zou hier ook voorgesneden groenten en aardappelblokjes voor kunnen gebruiken.

Kabeljauw 'Bonne femme' is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Biefstuk met bonne femme
15 min-
Bekijk recept
Lamsbout A La Bonne Femme
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Cotelette A La Bonne Femme
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip A La Bonne Femme
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tuinerwten-muntpuree met kabeljauw en chorizo
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chili-kabeljauw met broccoli en aardappels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept