Kabeljauw ovenschotel

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 250°C. Neem een vuurvaste, hoge ovenschaal met een doorsnee van 22 cm. Smeer de binnenkant goed in met boter en beleg deze met ham. Snijd de ui in dunne ringen en de knoflook in dunne plakjes en bak ze in boter zachtjes glazig in een koekepan. Leg hierna de uien en de knoflook op de ham. Hierop komt vervolgens de kabeljauw. Voeg naar smaak peper en zout toe. Maak een sausje van geraspte kaas, citroensap/wijn, crème friche en paneermeel en giet dit over de kabeljauw. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet deze ca. 3 kwartier in de oven op 180°C.(Langer mag, maar zet de oven op de laagste stand). Serveren met frisse sla, stokbrood of gekookte aardappels.

Kabeljauw ovenschotel is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenschotel met gehakt en groente
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met tilapiafilet in ontbijtspek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel van groenten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tuinerwten-muntpuree met kabeljauw en chorizo
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chili-kabeljauw met broccoli en aardappels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept