Kabeljauwfilet met geroosterde paprika’s

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200º C. Controleer de visfilet op achtergebleven graten. Bestrooi de vis met wat zout. Leg de hele paprika’s op een met een stuk aluminiumfolie bedekt rooster of bakplaat van de oven. Smeer tot slot een langwerpige vuurvaste schaal dun met boter in. Plaats de paprika’s in de hete oven. Na ongeveer 20 minuten zijn ze zacht en vertonen ze wat zwarte vlekjes. Haal de paprika’s uit de oven en leg ze in een kom. Dek deze kom af. Laat de paprika’s zo’n 20 minuten rusten en trek er dan de schilletjes van af. Verwijder ook de kapjes, zaadlijsten en zaadjes. Snijd de paprika’s nu in smalle repen. Leg vervolgens de visfilet in de ingevette schaal en bestrooi de vis met wat versgemalen peper. Leg dwars op de vis om en om repen rode en gele paprika. Verlaag de oventemperatuur naar 180º C. Giet de witte wijn in de vuurvaste schaal, plaats de schaal in de oven en laat de visfilet in +/- 25 minuten gaar worden (de juiste gaartijd hangt af van de dikte van de filet). Snijd de vis in 4 stukken van gelijk gewicht. Garneer het gerecht met bieslook. Heerlijk met wat aardappelpuree en een groene salade.

Kabeljauwfilet met geroosterde paprika’s is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Gepofte paprika’s en charmilla
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met ratatouille en geitenkaas
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tonijnbroodjes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde paprika met fetasalade
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauwvink met citroenjeneverjus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tuinerwten-muntpuree met kabeljauw en chorizo
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept