Schil de aardappelen en kook ze gaar Snij het pompoenvlees in blokjes, schil en versnipper een sjalot en laat ze samen met wat korianderblaadjes aanfruiten in een eetlepel olijfolie Haal de aardappelen en de pompoenblokjes door een groentenzeef of plet ze tot een smeuïge puree Breng op smaak met peper en zout en voeg een eetlepel boter toe Schil en versnipper de ui, pel de tomaten en snij ze in blokjes Laat de ui samen met de spekreepjes enkele minuten aanfruiten, voeg de tomaten toe en laat nog even verder sudderen Voeg dan de fijngehakte olijven en look toe en breng op smaak met peper en zout en laat op een zacht vuurtje inkoken Schik intussen de kabeljauwruggen in een ovenschotel en kruid met peper, zout en Provençaalse kruiden Schuif in een op 150°C voorverwarmde oven en laat ongeveer 15 minuten garen Schik de kabeljauwrug op een bord, overgiet met tomatencoulis en dresseer met de hulp van een spuitzak de pompoenpuree in torentjes rondom de vis Eventueel afwerken met wat platte peterselie en basilicum. 474 kcal p.p. Dit is een recept van Pascal Feith uit Braine-le-Chateau
Kabeljauwrug met tomatencoulis en pompoenpuree is een recept van Jerryke's Cuisine