De kabeljauwmoten in gelijke stukken verdelen. 1 eetl citroensap met zout en peper vermengen en daarmee de moten insmeren,dit laten rusten. Snijd de bleekselder in ringetjes. Verhit de boter in een wok of pan met dikke bodem en wok de bleekselderij omscheppend 3 min. Zachtjes mag niet verkleuren! ! Strooi er de bloem over goed roeren dan 2 1/2 dl heet water erbij met het citroensap en visboulliontablet. Blijf zolang roeren tot er een licht gebonden saus ontstaat,zachtjes laten sudderen eventjes maar dan de room erbij. Schep de helft hiervan in een ovenvaste schaal en leg de kabeljauwmoten er boven op en dan de rest van de saus met bleekselder erover. 8 min. Op volvermogen afgedekt met magnatronfolie of deksel. Dan daarna de folie eraf de geraspte kaas erover en dan nog eventjes lichtbruin laten kleuren op de ovenstand of onder de grill. Lekker met gebakken aardappelschijfjes.
kabeljauwschotel met bleekselder is een recept van Jerryke's Cuisine