- De paprika's schoonmaken, pellen, de zaadlijsten en de zaadjes verwijderen, het vruchtvlees in grove stukken snijden. De tomaten pellen, in twee snijden, de pitjes verwijderen en het vruchtvlees in dikke plakken snijden. De uien in ringen snijden. De koriander en de peterselie grof hakken (enkele takjes koriander voor de garnering apart houden).
- Een vuurvaste schotel inoliën met olijfolie. Op de bodem een laag uiringen leggen, hierop het stuk vis schikken en besprenkelen met de azijn en wat olijfolie. Toedekken met de stukken paprika, de tomaten, de peterselie, de koriander en de resterende uiringen. Het gerecht overgieten met de witte wijn, besprenkelen met nog wat olijfolie en 35 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven zetten.
- De vis en groenten in een diepe voorverwarmde serveerschaal schikken. Het bakvocht omroeren met de tomatenpuree, even inkoken, op smaak brengen met peper en zout en over de vis gieten. Garneren met de resterende takjes koriander.
- Serveren met gekookte aardappelen."}}