Kalfsblanquette in 't groen

2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Voorbereiding
- Snipper de ui en snij de selder in reepjes.
Voorbereiding
: De dag vooraf (1 u 50 min.) Verhit de boter in een kookpot en laat de ui er 2 minuten zachtjes in stoven. Voeg de reepjes witte selder toe en roer om. Laat 2 à 3 min. al roerendstoven. Voeg de diepgevroren blokjes kalfsblanquette toe, 1/3 van de zurkel, een takje tijm en een blaadje laurier. Kruid met peper en zout. Giet er 25 cl witbier over en laat afgedekt 1 u 30 min. sudderen. Tussendoor voorzichtig omscheppen. Indien nodig voegt u nog wat bier toe. Zet koel weg. De dag zelf: Breng de bereiding aan de kook, voeg de rest van de zurkel toe en bind lichtjes met sausbinder. Laat even goed doorkoken en werk af met 3 eetl. room. Afwerking Dien op met rijst of pasta.

Kalfsblanquette in 't groen is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Quinoasalade met rivierkreeftjes en krab
30 min-
Bekijk recept
Groen sapje
5 min Snack
Bekijk recept
Shoarma met paprika en frites
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mediterrane pastaschotel met Chaumes
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Traditionele kalfsblanquette
2 uur-
Bekijk recept
Kalfsblanquette met amandelen en rozijnen
0 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsblanquette (2)
120 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsblanquette met groenten
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept