Kalfskoteletten in portsaus

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Dep de kalfskoteletten droog. Bestrooi ze met peper, zout en paprikapoeder. Verhit de boter en bak hierin de koteletten in 15 minuten rondom bruin. Haal ze uit de pan en houd ze warm.
- Verwarm de oven op 150°C.
- Snijdt een kapje van de tomaten en hol ze uit. Druppel er wat olijfolie in. Zet ze in het midden van de oven in een ovenvaste schaal. Voeg de port, de witte wijn, en het citroensap bij het braadvocht van de koteletten en laat de saus iets inkoken.
- Vul de tomaten, vlak voordat ze gaar zijn, elk met een ei en een el. ricotta. Bak de tomaten in de oven totdat de kaas gesmolten is.
- Serveer de kalfskoteletten met de saus. Presenteer de gevulde tomaten erbij en bestrooi het gerecht met peterselie. Tips: * Vervang de kalfskoteletten door kalfs T-bones. * Serveer in plaats van gevulde tomaten een mengsel van sperziebonen, tomatenblokjes, rode uien en enkele fijngesneden ansjovisfilets.

Kalfskoteletten in portsaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Hertenbiefstuk met portsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde hertenbiefstuk met portsaus
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsschnitzel met portsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hertenbiefstuk met specerijen-portsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kalfskoteletten met ansjovis en kappertjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfskoteletten met zoetzure saus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfskotelet met Normandische room en calvados
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfskoteletten met champignons en Marsala
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept