Kalfsmedaillon met Port

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Smelt wat boter in een braadpan. Snij de uien in niet te dunne schijven, evenals de wortel. Beleg de bodem van de pan met deze groenten. Laat deze even op het vuur sauteren. Leg dan daarop de kalfshaas, zout en peper deze en voeg wat tijm en laurier toe. Braad met gesloten deksel 30 minuten in een oven van 200 graden C. Laat het vlees koud worden. Verhit de bouillon, week de gelatine in wat water en knijp hem uit. Los deze op in de bouillon. Voeg de port toe en laat afkoelen. Als het vlees afgekoeld is snijden we het in 8 medaillons. Trek deze twee keer in de gelei. Laat de rest van de gelei in een platte schaal stollen. Leg de medaillons op een schaal en omring ze met gehakte gelei, of steek figuurtjes uit de gelei en versier daarmee de schaal.

Kalfsmedaillon met Port is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Hertenbiefstuk in rodeportsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept
Cranberrybombe
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rendierbiefstuk met gestoofde savooiekool, cantharellenportjus en cranberrycompote
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Kalfsoester met doperwten ’hummus’
45 min-
Bekijk recept
Rauw kalfsvlees
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsmedaillon uit de vallée d'Auge
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsmedaillon, witloof, sinaasappelsaus en vanillepuree
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept