Kalfsniertjes met porto en een aardappelgalette

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Baktijd aardappelen: 10 min
Voorbereiding
stijd: 10 min Snijd de geschilde aardappelen in schijfjes met een dunschiller. Maak 4 galetten van de aardappelschijfjes. Leg de schijfjes hiervoor dakpansgewijs in een ronde vorm (een beetje zoals een bloem). Bak ze goudbruin in een antikleefpan of laat ze gedurende 10 min bruinen met wat olijfolie in de oven op 170 °C. Snijd de kalfsniertjes fijn en breng op smaak met wat peper en zout. Bak de kalfsniertjes en de versnipperde sjalotjes in boter en een 1/2 el olijfolie. Blus met porto en kalfsfond. Haal de niertjes uit de pan. Bind het overgebleven vocht met boter. Mix alles tot een gladde saus. Verdeel de kalfsniertjes en de saus over 4 borden. Leg de aardappelgalette er bovenop. Werk af met de versnipperde pijpajuintjes. Tip: Als je de kalfsniertjes niet ziet zitten kan je ze altijd vervangen door een lapje kalfsfilet.

Kalfsniertjes met porto en een aardappelgalette is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Eend Op Aardappelgalette
30-60 min -
Bekijk recept
Gekookte Ham In De Oven Met Versnipperde Zuring
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kalfsniertjes Uit Bazel
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Drentse Kalfsniertjes
20-30 min -
Bekijk recept
Kalfsniertjes In Eigen Vet
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Drentse Kalfsniertjes
0-10 min -
Bekijk recept