Kalfsreepjes met champions

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kalfsvlees heeft over het algemeen een korte bereidingstijd; natuurlijk wel afhankelijk van welk stukje Een sukadestuk bijvoorbeeld is geschikt om lekker lang te stoven. Maar het meeste kalfsvlees - van de rug of de bil - mag u lekker rosé laten; er mag nog een mooi roze streepje in het vlees zitten. Dus laat kalfsvlees nooit te lang op het vuur staan want het kan dan erg droog worden en da's zonde. Snijd het kalfsvlees in reepjes van 1 cm breed en bestrooi deze met peper en zout. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Pel en snipper de ui. Haal de reepjes kalfsvlees door de bloem en klop overtollige bloem eraf. Verhit de boter in een koekenpan en laat de reepjes vlees rondom bruin bakken (blijf omscheppen). Schep de reepjes met een schuimspaan uit de pan en houd ze warm. Bak de champignons en ui in het braadvet tot ze beginnen te kleuren. Breng alles op smaak met zout, peper en kerriepoeder, blus af met de wijn, voeg de room toe en laat het geheel even inkoken. Doe het vlees terug in de pan en laat het leven doorwarmen Lepel het gerecht in een warme schaal en bestrooi met het peterselie. Lekker met aardappelpuree

Kalfsreepjes met champions is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Hussie
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Uientaart Met Ham En Champions
30-60 min -
Bekijk recept
Courgette-Grillgerecht Met Champions
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gebraiseerde Kipfilet Gevuld Met Champions En Room.
20-30 min -
Bekijk recept

Kalfsvleesreepjes met mosterdsaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kalfsreepjes met balsamicoazijn en honing
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zwitserse Kalfsreepjes
20-30 min -
Bekijk recept
Kalfsreepjes In Kaassaus
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept